Duscha efter solarium direkt?

Kan man duscha efter solarium? Det brukar även vara en vanlig fråga när man ska sola solarium första gången. Tillhör du de som gillar att sola solarium så har du säkert stött på frågan huruvida man kan duscha direkt efter solarium. Kan man duscha direkt efter man solat solarium?

Duscha före eller efter solarium? Det finns gott om livliga diskussioner forum rörande huruvida man kan tvätta sig efter solarium samt huruvida man kan duscha innan eller efter solarium. Runt om på nätet på olika forum kan man läsa att många har olika åsikter rörande huruvida man kan duscha direkt efter solarium.

ska man duscha efter solarium

Försvinner färgen om man duschar efter solarium?

Kan man duscha efter solarium? Försvinner färgen om man duschar efter solarium? Stämmer detta eller är det bara bara skitsnack? Det är det vi ska försöka besvara genom denna artikeln. Vi kommer att rada upp några sola solarium duscha efter myter och argument som används rörande huruvida man kan duscha efter solarium. Därefter går vi igenom vad som händer när man duschar efter solarium.

Så frågan är ifall man kan sola solarium och duscha efter solarium solning? Kan man duscha direkt efter man solat solarium? Spänningen stiger och vi låter ovanstående bild illustrera duschfrågan.

Sola solarium duscha efter – några myter

Duscha efter solarium

Varför inte duscha efter solarium? Här går vi igenom några av de myter och argument som brukar florera till stöd för varför man inte ska duscha efter solarium. Dessa brukar vara de vanliga argumenten till varför det är dåligt att duscha efter solarium.

När man har solat så håller huden på att aktiveras en lång stund och blir brunare. Det är det som brukar kallas för bruningsprocessen. De som är mot att man duschar direkt efter solarium är att bruningsprocessen avbryts om man duschar direkt efter solning.

De menar att bruningsprocessen tar ca 36 timmar innan den avstannar helt efter solning såväl ute som inne. Huvudargumentet är att ifall man duschar direkt så kyler man ned sig vilket gör att bruningsprocessen stannar av lite tidigare.

Ett annat argument brukar vara att vattnet hjälper till att torka ut huden som i sin tur  försämrar brännan. Ett tredje argument brukar vara tvålen man använder har stor inverkan. En del menar att det visa tvålar är som klorin och delar av solbrännan kan försvinna ifall man använder fel tvål.

Hur länge ska man vänta med att duscha efter solarium?

Hur länge ska man vänta med att duscha efter solning? Ett vanligt argument brukar vara att man ska vänta 30 minuter med att duscha efter solarium. Argumentet för detta brukar vara att det tar ca 30 minuter för huden att “bearbeta” de D-vitamin som aktiverats i huden. De menar att ifall man duschar direkt efter att man solat solarium så påverkas denna process negativt.

Andra påstår att man ska vänta två timmar med att duscha efter solarium solningen för att man inte ska duscha bort den bruna färgen. Så är det inte! Att tvätta sig, bada eller duscha direkt efter solning i ett solarium är alltså inga problem!

Duscha direkt efter solarium, mindre brun? Nej!

Sola solarium duscha efter

Att duscha efter solarium påverkar brännan marginellt men inte på det sätt många tror. När man duschar efter en solning så upplever man att man blir blekare. Det beror främst på grund av att vattnat lindrar “brännskadan” och huden blir mindre röd. Dock spolar vattnet inte bort “färgen” så att man kan inte duscha bort sin solbränna. Att duscha efter solning tvättar inte bort solbrännan.

Det är tiden som huden utsätts för strålningen från solariet som gör att man blir brun och inte vad man gör efteråt. Det är således inte värmen som gör att man blir brun utan det är strålningen.

Hur länge ska man vänta innan man duschar efter solarium?

Brunningsprocessen utvecklas i hudens melanocyt celler som när de stimuleras av UV-ljuset börjar producera pigmentet melanin. Det är det som gör att vi blir bruna och får en solbränna. Den process stoppas inte av att man tar en dusch efter solningen.

I korthet så innebär det att du kan kyla av dig hur mycket du vill med vatten – du kan duscha efter solarium.

Ska man duscha efter solarium solning?

duscha innan solarium

Ja, man ska man duscha efter solarium solning. Dock är det främst på grund av renlighet snarare än att det påverkar brännan. Färgen kommer inte att försvinna om man duschar efter solarium. Istället för att lägga tid på den här typen av frågor så rekommenderar vi att du istället läser på om hur man ska sola solarium säkert och din solarium hudtyp så att du vet hur du ska sola på bästa sätt för att uppnå en bra solbränna.

Ska man duscha innan solarium?

Duscha innan solarium? Ska man duscha innan solarium? Påverkar det solbrännan på något sätt? Nej, av samma anledning som ovan så påverkar en dusch före solarium inte solbrännan på något sätt. Däremot så kan det vara bra att duscha innan man solar solarium ifall man själv vet att man inte är fräsch – då ska man duscha av renlighetsskäl snarare än att det påverkar solbrännan.