Fördelar med solariesolning

Finns det några fördelar med att sola solarium? Ja, att sola i solarium ger framförallt huden ett viktigt naturligt skydd mot solen. Ett solskydd som du har med dig hela tiden oavsett om du precis kommit ur duschen eller varit ute på stan hela dagen. Att bygga upp ett solskydd/solbränna långsamt – utan att få solsveda – är ett bra sätt att undvika oönskade hudirritationer.

Om du har lätt för att få solallergi eller reagerar på ljus (fototoxisk reaktion) kan du med läkarhjälp och solarium vänja huden vid ljus.

Andra fördelar med att sola solarium

Utöver att bli brun så finns många andra fördelar med att sola solarium. Dagens moderna solarium bidrar med långt fler fördelar än bara en solbränna. Här på Suntana ser till att ligga långt fram i den tekniska utvecklingen och investerar för att ligga framkanten i branschen.  Utöver att ge dig Stockholms bästa solupplevelse så är vår målsättning att ta vara på och maximera de positiva fördelar som solariesolning medför. Därav så kommer du alltid att hitta nya solarium och solarierör i våra anläggning som utgör de senaste och modernaste i branschen.

Positiva effekter och fördelar med att sola solarium

Att sola i solarium ökar ditt allmänna välbefinnande. Inom naturmedicinen sätts solariebehandling ofta in i förebyggande syfte. Behandlingen bygger oftast på UV-B ljus. För att få effekt räcker det med mycket små doser UV-B, som ligger långt under nivån för solsveda. Om du solar i solarium som ger en liten andel UV-B kan du på egen hand öka ditt allmänna välbefinnande. Det räcker att solariet ger 0,8-1% UV-B ljus.

Här är några positiva effekter som solariesolande ger:

1. Solariesolning ökar det allmänna välbefinnandet. Man blir avslappnad och känner en känsla av välbefinnande. Det märks särskilt vid den första solningen.

2. Solariesolning lindrar vid stela muskler & leder

3. Solariesolning gör att man ser friskare ut

4. Att sola solarium är bra för oren hy. Solning motverkar t ex akne eller andra hudåkommor (precis som vanlig sol utomhus).

5. Solariesolning bidrar till att kroppens immunförsvar förstärks. Solningen bidrar till ett förbättrat immunförsvar – men bara om UV-B-dosen är låg.

6. Solariumets UV-strålning hjälper kroppen att bilda D-vitamin. D-vitaminbrist ökar risken för bland annat benskörhet, depressioner, förkylningar, övervikt och m.m..

  • Motverkar benskörhet. Solning påverkar olika ämnesomsättningsprocesser genom att Vitamin D3-nivån stimuleras och balanseras, särskilt kalciumnivån (förebygger bl a benskörhet). Detta leder till att skelettet stärks när vitamin D3 ombildas till kalcium.
  • Motverkar depressioner. En ökad D-vitamin nivå motverkar depressioner.
  • Solning stimulerar blodcirkulationen vilket gör att blodets syresättning ökas och till minskat blodtryck och sänkt blodsockerhalt. Det leder även till minskad kolesterolhalten. Solningen sänker kolesterolhalten – även utan UV-B-ljus.

Extra märkbart under vinterhalvåret då mängderna D-vitamin man får via solen är en bristvara.

Sola solarium med förnuft

Det är viktigt att du solar med förnuft. Läs våra artiklar om att sola solarium första gången och sola solarium säkert. Gör du det får du både nytta och nöje av att sola i solarium. Om du överdriver ditt solande och struntar i alla råd och anvisningar kan effekten bli den motsatta – hur bra solarierna än är.

Fördelar med att sola solarium